Изучавамо Свето писмо

Библијско друштво започиње рад на пројекту "Изучавамо Свето писмо" у циљу бољег упознавања са Светим писмом кроз рад у библијским групама. У питању је темељније проучавање Светог писма и снажније мотивисање верника за библијске текстове.

Свим полазницима биће на располагању сва издања Библијског друштва укључујући Света писма и библијске приручнике као и нова издања која ће бити припремљена за ову прилику.

У овом циљу објавили смо водич кроз богослужбену годину Православне цркве, који садржи сва дневна читања из Светог писма, првенствено из Новог завета (зачала-одељци из Јеванђеља и Апостола).

Уводним предавањем о Светом писму, одржаним у понедељак 08.октобра у свечаној сали Парохијског дома Цркве Светог Саве у Београду, отпочео је циклус предавања о Светом писму кога организујемо у сарадњи са Црквом Светог Саве у Београду. 

Предаваче и слушаоце поздравио је домаћин протојереј ставрофор Радивој Панић, старешина Храма Светог Саве.

Уводно предавање одржала су три предавача: протојереј ставрофор проф. др. Драган Милин, протођакон Радомир Ракић и Вера Митић, генерални секретар Библијског друштва Србије. 

Било је речи о значају и начину читања Светог писма као и о Библијском друштву Србије.

После предавања и разговора који је уследио фолклорна група Прве економске школе коју води вероучитељ Милан Мирковић одиграла је неколико кола а одпевано је и неколико песама.

Предавања ће се одржавати сваког првог и последњег понедељка у месецу.

 

Језик - Language